Plasterk: maak werkafspraken over agressie

0

Een buschauffeur die wordt bedreigd moet meteen zijn bus aan de kant zetten en hulp krijgen van de politie. En de balie bij de gemeente moet meteen sluiten als een klant zich agressief opstelt. Dat zegt minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) in Trouw.

Hij wil dat ambtenaren en andere mensen met een publieke taak sneller een grens trekken als ze te maken krijgen met agressie of geweld. ‘ Trek één lijn met je collega’s’ , stelt de bewindsman. ‘ Door goede werkafspraken weet het personeel dat het gesteund wordt als het agressie niet pikt.’

40 procent
Recent bleek nog dat 40 procent van de ambtenaren bij Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen afgelopen jaar te maken heeft gehad met agressie of geweld. Bij ambtenaren die rechtstreeks te maken hebben met het publiek – bijvoorbeeld baliemedewerkers – is dat zelfs de helft. Ook wethouders (ruim 50 procent) en burgemeesters (ruim 60 procent) kampen met deze problemen.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.