Personeel kaasbedrijven vertilt zich minder

0

Kaasfabrieken en groothandelaren in kaas doen steeds beter hun best om overbelasting bij hun personeel door het tillen van zware kazen te voorkomen.

Minder dan een derde van deze bedrijven had hier vorig jaar onvoldoende maatregelen tegen genomen, blijkt uit een onderzoek van de inspectie SZW. Bij eerdere controles was dat nog ruim het dubbele.

De Inspectie SZW bezocht in totaal 112 kaasfabrieken en groothandelaren in kaas. Ruim 30 procent van de bedrijven had onvoldoende maatregelen genomen tegen lichamelijk overbelasting van medewerkers bij het laden en lossen van kazen van meer dan 12 kilo. Dat kwam vaak door een tekort aan personeel, waardoor chauffeurs werden ingezet om te helpen bij het in- en uitladen van vrachtwagens. Het interne transport van kaas is al volledig geautomatiseerd.

De bedrijven waar overtredingen werden geconstateerd, hebben inmiddels maatregelen genomen om overbelasting bij medewerkers tegen te gaan. Op termijn wil de sector het laden en lossen van kazen verder automatiseren om het handmatig tillen zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.