Personeel Facebook zit in de kou

0

In de kantoren van Facebook is het slecht vijftien graden Celsius. Werknemers dragen regelmatig jassen tijdens het werk. Dat meldt NRC naar aanleiding van het boek van Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg.

Waarom oprichter Mark Zuckerberg zijn werknemers kou laat lijden, is niet helemaal duidelijk. Wellicht is het kostenbesparing, of wordt verwacht dat werknemers door de koude temperatuur beter presteren, zo schrijft NRC.

Mocht het zo zijn dat Facebook de temperatuur laag houdt omdat het bedrijf verwacht dat het personeel beter presteert in die temperatuur, dan spreekt onderzoek door de Cornell Universiteit deze aanname tegen. Als de temperatuur op kantoor 20 graden is, maken medewerkers 44 procent meer fouten en zijn ze slechts half zo productief, dan wanneer het er 25 graden is.

Energie

Medewerkers die het koud hebben voelen zich ongemakkelijk en zijn ook snel afgeleid. Als de lichaamstemperatuur daalt gebruiken medewerkers energie om de temperatuur op peil te houden. Dat is energie die niet meer gebruikt kan worden voor concentratie en creatief zijn.

Gedrag

Niet alleen productiviteit daalt bij koude temperaturen. Onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Science wijst uit dat mensen die het koud hebben de omgeving als minder vrijgevig, minder hartelijk en onverschilliger ervaren.

Bron: NRC / P&Oactueel

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.