Opnieuw onveilig werk in houtverwerking

0

Meer dan de helft van de hout-, timmer- en meubelbedrijven gaat opnieuw in de fout met regels voor veilig werken, nadat ze al eens door de Arbeidsinspectie op de vingers zijn getikt.

De inspectiedienst heeft eind 2010 en begin dit jaar 85 bedrijven bezocht waar in 2009 veel of ernstige overtredingen waren geconstateerd. Bij ongeveer 55 procent waren opnieuw misstanden.

Dat heeft de Arbeidsinspectie maandag bekendgemaakt. Het gaat onder meer om onveilig werken met houtbewerkingsmachines, blootstelling aan houtstof en explosiegevaar.

De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken constateert wel dat hercontroles helpen en wijst erop dat bij niet eerder gecontroleerde bedrijven het overtredingspercentage veel hoger ligt.

Bij de laatste inspectieronde bezocht de Arbeidsinspectie 49 niet eerder gecontroleerde hout-, timmer-, en meubelbedrijven. Hiervan bleken 36, ofwel 73 procent, zich niet aan de regels te houden. Bij 11 bedrijven werd het werk zelfs stilgelegd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.