Oncomfortabele werkplek kost half uur per dag

1

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers heeft de afgelopen drie jaar last gehad van pijnklachten die verband houden met een niet ergonomisch ingerichte werkplek. Het steeds weer herschikken kost gemiddeld een half uur per werknemer.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Fellowes, niet toevallig een bedrijf dat handelt in accessoires voor de werkplek.

Klachten

De pijnklachten die ontstaan door een slechte zithouding, worden volgens Hazel Goesaert, Trade Marketeer bij Fellowes, door een paar dingen veroorzaakt:

  1. Een stoel die niet is aangepast aan de persoon. Bijvoorbeeld wanneer de stoel niet de kromming van de rug ondersteunt.
  2.  Een laptopscherm dat niet op de goede hoogte is geplaatst. Daardoor moet de nek teveel spanning leveren omdat hij naar boven of naar beneden gericht staat.
  3. Als je met computers én papier werkt, is het handig om een documentenhouder naast het scherm te hebben. Daardoor staat je nek niet continu verkeerd en hoeven je ogen niet steeds opnieuw te focussen.
  4. Veel bureaus staan op de verkeerde hoogte. Je moet je armen recht naar beneden kunnen laten hangen en je onderarm in een hoek van negentig graden rustig kunnen neerleggen.
  5. Regelmatig staan verschillende accessoires zoals telefoons en belangrijke papieren niet binnen handbereik, waardoor je steeds moet stretchen. Dat is niet goed.

Verspilling

Uit het onderzoek blijkt dat het herschikken van de werkplek gemiddeld 36,3 minuten per dag in beslag neemt (dat zijn 17,4 achturige werkdagen per jaar verspilde tijd per medewerker). Hazel Goesaert: ‘Het gaat dan om het steeds weer verstellen van je stoel, het herschikken van de apparaten, opstaan en wiebelen om de pijn te verminderen, enzovoort. Hoewel een half uur per dag veel is, doen we het nog best aardig in Europa. De gemiddelde Europeaan is 46,6 minuten bezig.’
Volgens Goesaert is het evident dat een werkplek die niet goed is ingericht, niet alleen leidt tot tijdsverspilling maar ook tot ongemak en pijnklachten. ‘Dit heeft vervolgens ook weer een negatieve invloed op de productiviteit van de medewerkers. Door de werkplek niet aan de individuele behoefte van een medewerker aan te passen, snijden organisaties zichzelf dus in de vingers.’

Nederland

Toch kan er ook in Nederland nog veel verbeteren: ‘Je ziet dat de bureaustoelen hier vaak wel in orde zijn, maar dat het qua accessoires nog tegenvalt. 72 procent van de directieleden heeft een hulpmiddel (zoals een documentenhouder), terwijl maar 51 procent van de juniorleden dat heeft.’

Reduceren tijdsverspilling

Tijdsverspilling door het instellen van de werkplek kan worden tegengegaan door de juiste ergonomische hulpmiddelen te gebruiken. Een risico-inventarisatie en evaluatie van de werkplek is een instrument om te bepalen welke ergonomische hulpmiddelen een medewerker nodig heeft. Echter, voor de ondervraagden die in de afgelopen twee jaar een nieuw dienstverband zijn aangegaan in Nederland, is slechts in 25 procent van de gevallen een risico-inventarisatie en evaluatie van de werkplek uitgevoerd. Hiermee ligt Nederland ver onder het Europese gemiddelde van 38 procent.
Dit gaat in tegen de EC-richtlijn 90/270/EEC, die het wettelijk verplicht stelt dat organisaties jaarlijks een risico-inventarisatie en evaluatie van werkplekken uitvoeren om ervoor te zorgen dat werkplekken aan de individuele behoeften worden aangepast. Echter, in de meeste gevallen (94 procent) durven medewerkers een oncomfortabele werkplek niet aan te kaarten bij de werkgever. Terwijl 68 procent van de Nederlandse medewerkers zich wel bewust is van de EC-richtijn.

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. … En ?ls er dan eindelijk een geheel juiste werkplek is opgebouwd, dan wordt het een Flex-werkplek en moet je nog elke keer “uren” besteden aan het opnieuw instellen van bureau, stoel, hoogte van het beeldscherm, plaatsing van telefoon etc.

    Overigens mis ik hier het allerbelangrijkste: LUISTER naar degene die de werkplek moet gebruiken en laat niet zomaar een willekeurig handje vol “ergonomen” met hun handboekje los op de werkplekken.