Mogelijk verzekering tegen vorstverlet

0

Bouwend Nederland is in gesprek met een verzekeraar over de invoering van een verzekering tegen vorstverlet. Dat liet een woordvoerder van de brancheorganisatie woensdag weten.

Bouwend Nederland krijgt de afgelopen tijd signalen binnen van leden, die door het langdurige vorstverlet in de financiële problemen zijn gekomen. Nu het winterse weer aanhoudt, ligt het werk op veel bouwplaatsen stil. Omdat het personeel gewoon krijgt doorbetaald, hebben veel ondernemers moeite hun bedrijf staande te houden. Bouwend Nederland kan niet precies zeggen hoeveel bedrijven in deze lastige situatie zitten.

De brancheorganisatie peilt of haar leden belangstelling hebben om een verzekering tegen vorstverlet op te nemen in de nieuwe cao. ,,We moeten bekijken of een verzekering haalbaar is”, aldus de zegsman.

Als de gevoelstemperatuur min 6 of lager is, hoeven werknemers in de bouw niet buiten te werken. De regeling voor vorstverlet is opgenomen in de cao.

,,Bouwbedrijven moeten rekening houden met 15 à 20 vorstverletdagen per jaar”, zei de woordvoerder van Bouwend Nederland. ,,Inmiddels houdt het koude weer op veel plaatsen in het land al 20 tot 25 dagen aan, waardoor veel bouwondernemers `m knijpen. Zeker gezien de economische crisis komt deze koude periode op een zeer ongelukkig moment.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.