Minder begrip voor werk-privébalans

1

Nederlandse werknemers zijn weliswaar positiever over hun werk-privébalans dan werknemers wereldwijd, maar de tevredenheid over het begrip vanuit de werkgever voor die balans is het afgelopen jaar flink gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group.

Ruim de helft (52 procent) van het personeel geeft aan dat er onvoldoende capaciteit aanwezig is om het werk te verzetten. Meer dan een kwart van het personeel (27 procent) overweegt om binnen twee jaar het bedrijf te verlaten, omdat zij van hun werkgever geen ondersteuning krijgen voor een goede werk-privébalans.

Impact op productiviteit

Van de werknemers wereldwijd zegt 39 procent geen goede werk-privébalans te hebben. Dit is een stijging van 7 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. In Nederland ligt dit percentage lager; 29 procent van de werknemers vindt de werk-privébalans niet in verhouding. Monique Sliekers, Director Insight voor Hay Group Benelux: ‘ Niet alleen de werkdruk lijkt te zijn toegenomen, ook de ondersteuning die bedrijven bieden om de balans te verbeteren, blijft achterwege. Dit mondt uiteindelijk uit in grotere ontevredenheid en kan tot lagere productiviteit leiden.’

Minder begrip bij Nederlandse werkgevers

Nederlandse werkgevers hebben minder begrip voor de verhouding tussen werk en privé van hun medewerkers. In 2012 had 47 procent van de werknemers het gevoel dat de werk-privébalans van belang is voor de werkgever. In 2011 was dit nog 57 procent. Nederland loopt hierin achter op de rest van de wereld: in 56 procent van de gevallen hebben werknemers wereldwijd het gevoel dat werkgevers de balans tussen werk en privé respecteren. ‘ Bedrijven die flexibel zijn en ook nu rekening blijven houden met de balans, scoren beter op het vinden van talent’ , aldus Sliekers.

Over het onderzoek

Data voor dit onderzoek van Hay Group komen uit de ‘ employee opinion database’ . Deze wordt jaarlijks geactualiseerd en bevat gegevens van meer dan 5 miljoen medewerkers wereldwijd, werkzaam bij ruim 400 bedrijven.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Rolf Tromp op

    Hieruit blijkt dat in voorgaande jaren de werkgevers alleen maar begrip getoond hebben voor een goede werk-privé balans vanuit een sociaal wenselijk oogpunt en omdat personeel schaars was. Nu ze ‘het voor het zeggen hebben’ op de arbeidsmarkt, is het belang ervan ineens niet meer zo wezenlijk. Deze bedrijven zullen straks, als de economie weer aan gaat trekken, gestraft worden voor hun kortzichtige beleid. En terecht!