Meerderheid afvalrecyclingbedrijven lapt arbo-regels aan de laars

0

Tweederde van de bedrijven die zich bezig houden met afvalrecycling, houdt zich niet aan alle regels voor veilig en gezond werken.

Dat blijkt uit controles door de Arbeidsinspectie bij zo’n tachtig bedrijven vorig jaar.

Het overgrote deel van de tekortkomingen, zo’n 74 procent, had te maken met blootstelling van personeel aan schadelijke stoffen. Zo’n 15 procent van de bedrijven die de regels overtraden, besteedde onvoldoende aandacht aan de machineveiligheid en de veilige inrichting van de werkplaatsen.

In 92 gevallen kreeg het gecontroleerde bedrijf een waarschuwing om de tekortkomingen binnen een bepaalde termijn te verhelpen. Tijdens de inspecties werd in drie gevallen het werk direct stil gelegd omdat er sprake was van direct gevaar voor de veiligheid.

De Arbeidsinspectie zal de bedrijven die zich niet aan de regels houden, de komende jaren steekproefsgewijs blijven controleren op naleving van de Arbo-wet.

Meer informatie: website van het ministerie van SZW >>

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.