Meer subsidie tegen agressie publieke sector

1

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld waarmee organisaties met een publieke taak agressie tegen hun medewerkers kunnen tegengaan.

Het geld wordt verdeeld onder 45 organisaties die nieuwe initiatieven daarvoor hebben ontwikkeld.

Dat heeft het departement dinsdag bekendgemaakt. Sinds 2008 is dan in totaal ruim 4 miljoen euro subsidie in plannen van de publieke sector gestoken die ertoe moeten leiden dat werknemers beter beschermd zijn tegen agressie en geweld. Het gaat om organisaties in de zorg, woningbouw, openbaar vervoer, politie, sociale dienst, onderwijs en gemeenten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. maakhetveilig op

    Als u dit bericht interessant vindt, bent u misschien ook ge?nteresseerd in het overheidsproject maakhetveilig.nl. Op deze site kunnen werknemers met een publieke taak ook elkaar helpen om agressie en geweld op het werk te verminderen. Ze kunnen hier oplossingen, idee?n en vragen delen en nader uitwerken.

    Neem dus gerust een kijkje op maakhetveilig.nl.