Meer focus op vermindering agressie en geweld tegen personeel

4

Overheidsdiensten en bedrijven zijn zich meer bewust van de noodzaak om hun werknemers te beschermen tegen agressie en geweld.

Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie SZW. De inspectie controleerde tussen 2010 en 2012 onder andere bij het openbaar vervoer, gevangenissen, gemeentelijke loketten, horeca en tankstations.

Met dit rapport sluit de Inspectie SZW haar gerichte extra acties af ter vermindering van agressie en geweld tegen werknemers. Van 2010 tot 2012 zijn hulpmiddelen ontwikkeld waarmee werkgevers zelf aan de slag kunnen. Zo heeft de Inspectie SZW flyers, radiospots, banners en advertenties ingezet om meer aandacht te geven aan de aanpak van agressie en geweld. Ook introduceerde zij vorig jaar de Zelfinspectie Agressie en Geweld. Hierdoor kunnen organisaties via internet zelf nagaan of ze genoeg doen om agressie en geweld aan te pakken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

 1. Mijn partner heeft nu net te maken met deze 'maas in de wet'. Rechtsbijstand gaat tegen het besluit van de uwv (70% van 70%) in bezwaar. UWV arbeidsdeskundige vertelde dat mijn partner 70% van laatst verdiende loon zou krijgen. M.a.w. zelfs de arbeidsdeskundige is er niet van op de hoogte. Feit blijft dat we nu in de financiele problemen gaan komen. Ik heb het Ministerie Soc.Z. gebeld. Maar nee, zij wisten ook niet wanneer dit hersteld gaat worden. Vandaag de Nat. Omb. Man gebeld. Wordt nog teruggebeld. Het lijkt wel of we de enigen zijn. Je leest nergens hoe het met deze herziening staat. Wat kunnen we nog meer doen? Dit is zo onrechtvaardig en moet toch niet kunnen.

 2. Dit zou dan m.i. betekenen dat er ongelijkheid ontstaat vanwege ziekte. Daar heeft het Europees Hof al vaker korte metten mee gemaakt, bijvoorbeeld het feit dat werknemers nu ook tijdens ziekte volledige vakantiedagen-opbouw hebben.
  Benieuwd hoe dit gaat aflopen en wanneer er gerepareerd gaat worden.

 3. Emmy Jacobs op

  Geachte heer Helms,

  Zou u alstublieft contact met mij op willen nemen? Ik zit in een situatie dat na 20 werkzaam bij annamro en ruim 1 jaar ziek, ik weg moest bij de bank. Nu ontvang ik 70% van 70%. Ik werd bij beëindiging dienstverband bijgestaan door een advocate en zij heeft niets gezegd over deze regeling! Dus vandaag ben ik daar pas achtergekomen en helemaal in paniek geraakt. Ik kan niet meer voldoen aan mijn vaste lasten. Zou u mij alstublieft willen bellen? Ik weet me geen raad wat ik nu moet doen.
  Alvast heel erg bedankt. Mvrgr
  Emmy Jacobs
  06 30464831