Luchtvaartpersoneel voert actie

1

Zo’n 300 cockpit- en cabinepersoneelsleden hebben dinsdag actie gevoerd op Schiphol. Door middel van het uitdelen van flyers aan reizigers op de luchthaven protesteerden ze tegen het plan van de Europese luchtvaartautoriteit EASA om de aaneengesloten werktijden te verhogen van 17 naar maximaal 20 tot 22 uur.

‘In Amerika is juist het besluit genomen om werkdagen nog maximaal 16 uur te laten duren’, aldus Ton Scherrenberg, voorzitter van de Nederlandse bond voor het cabinepersoneel VNC. ‘En in Europa willen ze juist dat we langer aaneengesloten gaan werken.’

Het voorstel van de EASA wordt binnenkort besproken in Brussel. Het is nog niet bekend wanneer de Europese bestuurders een besluit nemen.

Ook op andere Europese luchthavens waren dinsdag acties van cockpit- en cabinepersoneelsleden. Sinds midden november ondertekenden meer dan 100.000 mensen een petitie tegen de nieuwe regelgeving. Die petitie is dinsdag overhandigd aan Europees commissaris Siim Kallas (Verkeer).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Adriana van Schalken | Payrolling Works op

    Ik denk dat dit tot gevaarlijke taferelen zal leiden. 20 uur werken, door de oververmoeidheid is het maken van foutjes wel heel gemakkelijk.