Kinderopvangpersoneel continu gescreend

2

Het kabinet wil een continue screening van personeel in de kinderopvang.

Zodra er een melding van een relevant strafbaar feit, bijvoorbeeld kindermisbruik, in het zogeheten Justitieel Documentatie Systeem (JDS) van het ministerie van Veiligheid en Justitie binnenkomt, wordt de betrokken werkgever op de hoogte gesteld.

Dat staat in een brief die de ministers Henk Kamp (Sociale Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) maandag naar de Tweede Kamer sturen. Ook worden vanaf april 2012 bij een aanvraag voor een verklaring omtrent gedrag (vog) automatisch gegevens uit andere Europese landen meegenomen.

Het gaat om een aanscherping van maatregelen die al zijn genomen na het advies van de commissie-Gunning over het toezicht in de kinderopvang wegens de zedenzaak bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam.

Lees ook:
> ‘Psychologische test in kinderopvang’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Alles aanscherpen, geen risico nemen, helemaal goed. Trek die lijn door, want ik hou mijn hart vast met alle voetbal-,scouting, paarden-,- etc clubs. Straks gaan er weer horde kids op kamp en lezen/horen we daar dan weer over,
    over tien jaar?

  2. Gezocht!!!! Organisatie die mee wil werken aan een proef om kandidaat medewerkers online te testen op pedo seksualiteit op het moment van in dienst treden. 030-6000778