ISAE-certificeringen voor HR-software UNIT4

0

UNIT4 heeft de ISAE 3402-certificering ontvangen voor de nieuwe payrolldienstverlening UNIT4 Managed Payroll Services. Deze door auditor Baker Tilly Berk afgegeven certificering laat zien dat de interne controleprocessen en beheersmaatregelen van de dienstverlening zijn geborgd.

Steeds meer bedrijven willen de salarisverwerking overlaten aan een specialist, omdat ze zelf niet of onvoldoende kennis in huis hebben om de continuïteit te waarborgen. Organisaties willen de garantie dat de uitbesteding van de loonverwerking in goede handen is, omdat ze een directe impact heeft op de bedrijfsvoering. UNIT4 heeft hier op ingespeeld door een intern controlesysteem in te richten voor de nieuwe payrolldienstverlening en dit te laten certificeren.

Op dit moment beschikt UNIT4 over Type-1 van ISAE 3402 (International Standard on Assurance Engagements, nr. 3402). Er zullen maandelijks interne audits op naleving van het controlesysteem plaatsvinden. De verwachting is dat Baker Tilly Berk na zes maanden ook het ISAE 3402 Type-II certificaat zal toekennen aan de payrolldiensten van UNIT4.

Ook de software UNIT4 Personeel & Salaris heeft een ISAE-certificering ontvangen. De ISAE 3000-certificering bevestigt dat de ontwikkelprocessen van de software onder controle zijn.

Aldo Veenstra, directeur van UNIT4 HR Solutions, over de behaalde certificeringen: ‘UNIT4 onderkent het belang van certificeringen voor haar klanten. Daarom zijn we direct bij de start van onze salarisverwerkingsdienstverlening interne beheersmaatregelen gaan definiëren. Tegelijk hebben we onze payrollsoftware laten certificeren. Het behalen van de ISAE-certificeringen bevestigt dat onze software en diensten onder controle zijn.’

UNIT4 hecht veel waarde aan het certificeren van (cloud)diensten. Behalve de ISAE-certificering beschikt het bedrijf over PCI DSS certificering (beveiliging creditcardgegevens) en de veiligheidscertificaten ISO 27001 (procesmatige inrichting van informatiebeveiliging), NEN7510 (veiligheidsnorm voor zorginstellingen) en SSAE16, type-II (interne beheersmaatregelen voor serviceorganisaties).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.