Hoe pakt HR verslaving aan?

1

De modernisering van de ziektewet vraagt om extra aandacht voor verslaving op de werkvloer want 10 procent van de Nederlandse beroepsbevolking heeft een verslavingsprobleem.

Verslaving is een ziekte die zich niet alleen beperkt tot de huiselijke kring en werkgevers krijgen hier dan ook mee te maken. Dat betekent extra alertheid van werkgevers. Verslaving en overmatig middelengebruik hebben een grote impact op het directe en indirecte ziekteverzuim binnen organisaties.

Ook in de boardroom

“Mensen weten vaak niet wat verslaving is. De HR-professional zou hier eerst in moeten duiken,” zegt Miriam Diekman, Client Care & Relations Manager bij SolutionS. “Het is een ziekte en wordt als ziekte erkend. Bij verslaving denkt het gros van de bevolking echter aan mensen die geen wilskracht en geen ruggengraat hebben en aan iemand die onder de brug ligt. Maar het komt in ieder bedrijf voor, ook in de boardroom. Het probleem is dat je mensen met dit probleem niet eenvoudigweg vanwege hun verslaving kunt ontslaan. Probleem is ook dat er te weinig over bekend is in veel organisaties. Het meest schrijnende is dat 10 procent echt een verslavingsprobleem heeft.”

Wat kan HR doen tegen verslaving in de organisatie?

Diekman: “HR moet een helder beleid maken want er is geen verschil tussen iemand die verslaafd is en een chronisch zieke. Het verschil is wel dat iemand met een verslaving een keuze heeft en zelf verantwoordelijkheid kan nemen. Tolereer geen verslavingsgedrag en communiceer dat in je organisatie. Maar communiceer ook dat mensen naar je toe kunnen komen om te praten over hun verslaving en dat je ze dan hulp biedt. Bijvoorbeeld via de bedrijfsarts, huisarts of een verslavingskliniek. Geef de medewerker de kans om te herstellen van zijn verslaving. Dan heb je er meteen een goede gemotiveerde medewerker bij.”

Ziektewet vraagt om hardere maatregelen

Werkgevers die geconfronteerd worden met verslavingsproblemen binnen hun organisatie ervaren dit als buitengewoon vervelend voor zichzelf en collega’s, en het is pijnlijk voor de betreffende medewerkers. De nieuwe ziektewet dwingt werkgevers tot hardere maatregelen en het opstellen van duidelijke richtlijnen om de verantwoordelijkheid voor ziekteverzuim van werknemers verder te concretiseren.

Onderzoek

Tien procent van de Nederlandse beroepsbevolking is probleemgebruiker. Dit blijkt uit een optelsom van het aantal verslaafden dat naar voren komt in de Nationale Drugs Monitor van het Trimbos Instituut. De laatste cijfers zijn uit het Jaarbericht 2012 dat in november 2013 door Trimbos werd gepubliceerd.

Bron: SolutionS

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Aad Hollenberg op

    Goede combinatie!!
    In de linkerkolom ‘Hoe pakt HR verslaving aan’ en in de rechterkolom een advertorial ‘Elke week de mooiste wijnen voor u geselecteerd’.