Havenwerkers strijden voor korte mouwen

0

De temperaturen in Nederland stijgen en daarmee steken ook de eerste irritaties over (zomer)kleding op het werk de kop op. De laders en lossers van het Vlaardingse havenbedrijf DFDS voeren woensdag actie uit protest tegen de kledingvoorschriften van de directie. Die heeft mede uit veiligheidsoverwegingen besloten dat in de zomer alleen T-shirts met lange mouw gedragen mogen worden, ongeacht de temperatuur.

De werknemers zijn het hier niet mee eens en willen dat korte mouwen ook zijn toegestaan, liet vakbond FNV Havens weten. Andere havenbedrijven zouden hun mensen namelijk wel voor de zomer luchtige kleding geven, airco’ s in de terminalvoertuigen plaatsen en zonwerende folie aanbrengen.

Voor de actie zijn vier zomers geklede dames geregeld die het personeel woensdag bij binnenkomst insmeren met een dikke laag zonnebrandcrème op de armen, het gezicht, de hals en nek. ‘ Het spreekt voor zich dat de mannen, eenmaal goed beschermd tegen de zon, van ons een T-shirt met korte mouwen krijgen om aan te doen’ , zegt vakbondsbestuurder Cees Bos.

Bij de vestiging van DFDS in Vlaardignen werken in totaal ongeveer 120 mensen. Zij laden en lossen opleggers die uit binnen- en buitenland worden aangevoerd op vrachtboten met als bestemming Engeland.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.