Gevaren garagebedrijven in beeld gebracht

0

De Arbeidsinspectie lanceert op de komende AutovakRAI de ‘Virtuele Garage’. Deze animatie wil met name jonge automonteurs bewust maken van de mogelijke gevaren in hun werkomgeving.

De AutovakRAI wordt gehouden van 28-31 maart 2011.

Uit het rapport Garages in Beeld dat de Arbeidsinspectie eind december publiceerde, blijkt dat er op het vlak van veilig en gezond werken in deze branche nog veel winst te behalen is. Ongekeurde hefbruggen, machines die kunnen omvallen en ontploffingsgevaar bij het oppompen van banden zorgen regelmatig voor onveilige werkomstandigheden.

In de Virtuele Garage zijn de meest voorkomende arbeidsrisico’s in garages te zien en worden eenvoudig werkbare suggesties ter verbetering gedaan. De Arbeidsinspectie is tijdens de AutovakRAI te vinden in de stand van de RAI-vereniging. Bezoekers van de vakbeurs kunnen de Virtuele Garage hier uittesten. De Virtuele Garage is daarnaast vanaf eind maart onder andere te vinden op de site van de Arbeidsinspectie,

Overigens bleek uit het rapport dat de afspraken uit het arboconvenant van 2006 over veilig en gezond werk in de mobiliteitsbranche in elk geval gedeeltelijk effectief zijn gebleken. Een groot deel van de onderzochte garages besteedt inmiddels aandacht aan de werkomstandigheden van de monteurs. Er is veel geïnvesteerd in tilhulpmiddelen en steeds meer garages namen maatregelen tegen de kankerverwekkende uitstoot van dieselmotoren.

Lees ook:
> Garages vaak onvoldoende veilig voor monteurs

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.