Franse werknemers ongemotiveerd maar gelukkig

1

De minst gemotiveerde werknemers van Europa zitten in Frankrijk. En dat is niets nieuws, gezien de uitkomsten van eerdere onderzoeken. De respondenten geven zelfs aan dat de motivatie al jarenlang steeds minder wordt. Gek genoeg laten de Fransen weten wel erg gelukkig te zijn op de werkvloer.

Het klinkt paradoxaal: Franse werknemers zijn het minst gemotiveerd, maar gaan wel met plezier naar het werk. Dit gekke fenomeen komt naar voren uit een onderzoek naar welzijn en motivatie van Europese werknemers dat Ipsos deed met Edenred.

Blijkbaar zijn Fransen blij op hun werk, omdat ze überhaupt werk hebben. Bijna 6 van de 10 Fransozen geven aan bang te zijn dat ze geen vergelijkbare baan meer zouden kunnen vinden als ze hun huidige baan zouden verliezen. Zo vindt bijna een derde van de werkende Fransen het het belangrijkst om zijn baan te houden. Salaris en werktijden hebben minder prioriteit.

Het gedemotiveerde gevoel komt voort uit het feit dat Fransen zich niet voldoende gewaardeerd voelen op het werk.

Lees ook:
Franse Werkloosheid hoogste sinds ’99
Vervijfvoudig de motivatie van je team

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ivo Borggreve op

    Je ziet in Frankrijk relatief veel stakingen en macht bij de vakbonden. Wellicht is er een cultuur gevormd onder een deel van de bevolking dat werk niet leuk is.