‘Flinke krimp bij HR, maar werkdruk blijft gelijk’

0

De crisis heeft de HR-afdeling bij bedrijven hard geraakt, maar de werkdruk bij HR-professionals is dankzij automatisering niet toegenomen. De focus van HR is verschoven van externe werving naar interne ontwikkeling.

Dat blijkt uit onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP onder 360 Nederlandse HR-professionals, uitgevoerd door onderzoeksbureau Keala.

Tussen 2010 en 2012 is het aantal HR-medewerkers sterk gedaald ten opzichte van het totaal aantal medewerkers bij bedrijven. Waar een HR-medewerker in 2010 gemiddeld 33 medewerkers bediende, is dat in 2012 toegenomen tot 76 medewerkers.

Werkdruk
De lagere bezettingsgraad bij HR heeft volgens 90% van de ondervraagde professionals niet geleid tot een merkbaar hogere werkdruk.De meest voorkomende oplossing is volgens het onderzoek het delegeren van werkzaamheden aan de werknemers. Daardoor kreeg HR meer tijd voor strategische taken. Een andere oplossing is het verder automatiseren van de de basis HR- en personeelsadministratie, tijdregistratie en salarisadministratie.

Ook de nog aanwezige know-how binnen de afdeling en de beschikbare tijd leveren volgens het overgrote deel van de HR-professionals geen problemen op.

Interne focus
Uit het onderzoek blijkt ook dat de HR-afdeling als gevolg van de crisis vooral een interne focus heeft gekregen, gericht op het behoud en ontwikkelen van het huidige personeelsbestand. Acht op de tien HR-professionals zegt een uitdaging te zien in het tegemoetkomen aan de ontwikkelingsbehoefte van werknemers. Het beheersen van de totale loonsom volgt met 66% en de ontwikkeling van managers/medewerkers met een hoog potentieel staat met 65% op de derde plaats.

In 2010 gaven HR-professionals aan vooral uitdagingen te zien in het werven van getalenteerde mensen. In 2012 is het aannemen van gekwalificeerde mensen gezakt naar de vierde plaats. HR-managers verwachten dat ze in toekomst gericht blijven op behoud en ontwikkeling van het bestaande personeelsbestand. Bijna de helft van de HR-managers (43%) geeft aan verdere stappen te zullen zetten in de automatisering. Dan gaat het vooral om administratieve taken, training en ontwikkeling van werknemers en performance management.

Bron: ADP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.