‘Financieel adviseurs het meest gewaardeerd’

0

Mensen die zeggenschap willen over het werk en werktijden én waardering belangrijk vinden, kunnen het beste aan de slag als financieel adviseur. Schoonmakers, winkelpersoneel en werknemers in het personenvervoer scoren qua zeggenschap over hun werk veruit het slechtst. Dat blijkt uit een woensdag, op de Dag van de Arbeid, bekendgemaakte enquête van FNV Bondgenoten.

Onder de schoonmakers en beveiligers zegt 37 procent ontevreden te zijn over de invloed die ze hebben op de werktijden. Daarnaast zegt ruim een derde niet te kunnen bepalen hoe het werk word uitgevoerd. Zo’n 40 procent krijgt weinig tot geen waardering van zijn leidinggevende.

Onder de financiële dienstverleners geeft bijna twee derde aan dat ze zelf kunnen uitmaken hoe het werk wordt uitgevoerd. Ruim de helft zegt veel waardering te krijgen van zijn leidinggevenden. Maar de financieel adviseurs hebben wel de meeste zorgen over de toekomst van hun baan, aldus FNV.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.