Evaluatie re-integratie

0

De werknemer en werkgever evalueren de voortgang en het verloop van de re-integratie op verschillende momenten, aan het einde van het eerste jaar en na anderhalf jaar ziekte.

Eerstejaarsevaluatie

Na een jaar evalueren de werknemer en werkgever de re-integratie. Als het de werknemer niet is gelukt om weer volledig aan de slag te gaan, is het tijd om te bekijken wat de stand van zaken is en of het plan van aanpak nog steeds voldoet. Als het plan van aanpak niet meer voldoet, dan moet dit worden bijgesteld.

De evaluatie wordt ingevuld in het formulier Eerstejaarsevaluatie van het UWV. Deze evaluatie wordt opgenomen in het re-integratieverslag.

Eindevaluatie

Na anderhalf jaar ziekte kan de werknemer een WIA-uitkering aanvragen. Het UWV bekijkt hoe de werknemer en werkgever aan de re-integratie hebben gewerkt. Voor deze beoordeling vullen werknemer en werkgever samen het formulier Eindevaluatie van het plan van aanpak in.

De eindevaluatie wordt opgenomen in het re-integratieverslag.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.