Eén op zeven werknemers heeft burn-outklachten

0

Zo n 14% van de Nederlandse werknemers had in 2014 te maken met burn-outklachten. Voorbeelden van deze klachten zijn uitgeput zijn aan het einde van een werkdag of emotioneel uitgeput zijn. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Uit het onderzoek blijkt dat het onderwijs het meeste te kampen heeft gehad met burn-outklachten. Hier heeft 1 op de 5 werknemers te maken met klachten als een hoge werkdruk en een hoge mate emotionele betrokkenheid van het werk. Op de tweede en derde plaats staan de sector informatie en communicatie en financiële dienstverlening. In de landbouw, bosbouw en visserij komen burn-outklachten het minst vaak voor.

In de leeftijdscategorie 25-35 jaar komt een burn-out het meest voor, 17% van deze groep heeft hier last van. Bij 65- tot 75-jarigen worden het minst vaak burn-outklachten gesignaleerd (2,4%). In veel gevallen zijn zij met pensioen of werken zij in kleine deeltijdbanen.

Lees ook: Bij stress proberen je hersenen iets te vermijden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.