Dit kan HR doen voor werknemer met psychische aandoening

0

Werknemers met een psychische aandoening durven hier vaak niet open over te zijn. Mede hierdoor is het verzuim en de instroom in de WIA onder deze medewerkers hoog. HR kan dit tegengaan.

Dat stellen Aukje Smit, Dorien Verhoeven en Tinka van Vuuren in een artikel in Tijdschrift voor HRM van april 2017. De auteurs van het artikel zochten in bestaande literatuur naar maatregelen die HR kan nemen om stigmatisering van werknemers met een psychische aandoening tegen te gaan.

Vooroordelen

Werknemers met psychische aandoeningen krijgen in hun werk te maken met verschillende vooroordelen. Zo wordt er gedacht dat zij gevaarlijk of onvoorspelbaar zijn. Ook zouden ze niet kunnen voldoen aan de eisen die het werk stelt. Een andere vooroordeel is dat werknemers met een psychische aandoening in dienst houden de werkgever extra tijd en geld kost. Deze vooroordelen leiden onder andere tot minder promotiemogelijkheden, roddelen en subtiele vormen van uitsluiting.

Wat kan HR doen?

Smit, Verhoeven en Van Vuuren vonden in de literatuur maatregelen die HR kan nemen om stigmatisering tegen te gaan. Zo zijn er veel artikelen die pleiten voor een mentaal gezondheidsbeleid en diversiteitsbeleid. Hierin staan bijvoorbeeld maatregelen voor het verminderen van psychosociale risico’s op het werk, denk aan discriminatie. Maar denk ook aan tips om de psychische gezondheid te bevorderen. Daarbij is de organisatiecultuur een belangrijke factor, want deze werknemers zullen zich meer open uiten in een cultuur waarin zij zich gewaardeerd en geaccepteerd voelen.

Veilige organisatiecultuur

Helaas is er nauwelijks specifiek onderzoek is gedaan naar deze maatregelen, zo stellen de auteurs. Ook zijn er maar weinig organisaties die een diversiteitsbeleid hebben waarbij ook aandacht is voor psychische aandoeningen. Smit, Verhoeven en Van Vuuren benadrukken in hun conclusie dat juist HR-professionals invloed kunnen hebben op het zorgen voor een veilige organisatiecultuur. Ook kan HR de benodigde kennis en advisering in huis halen om steun te bieden aan werknemers met een psychische aandoening.

Het artikel ‘Stimatisering van werknemers met een psychische aandoening en hoe HR dit tegen kan gaan’ is te lezen in Tijdschrift voor HRM.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.