CNV wil aandacht voor arbeid in vleessector

0

CNV Vakmensen is blij dat er een onderzoek komt naar voedselfraude in de vleessector, maar de vakbond wil dat daarin ook aandacht wordt besteed aan de slechte arbeidsomstandigheden in slachterijen.

,,Mensen moeten zwaar en gevaarlijk werk doen voor te weinig geld. Ook zorgen taalproblemen voor levensgevaarlijke situaties. 75 procent van de werknemers is uitzendkracht en komt uit het buitenland”, zegt vakbondsbestuurder Frans van de Veen. ,,Veel werkgevers nemen de cao-afspraken niet serieus, ze betalen de werknemers te weinig en laten hen vervolgens ook nog te veel betalen voor een slaapplek en vervoer naar het werk.”

Van de Veen wijst ook op de enorme druk die de sector al jarenlang wordt opgelegd. ,,De supermarkten bieden bodemprijzen voor het vlees. Je hoeft geen genie te zijn om te snappen dat het dan ergens in de productieketen misgaat. Dan krijg je geknoei met dieren en vlees én geknoei met mensen die het werk moeten doen. Onacceptabel.”

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.