Bond wil meer bescherming agenten grof geweld

0

Politieagenten moeten zich veel beter kunnen beschermen tegen zeer gewelddadige incidenten, zoals deze week bij de beschieting op de politie na de overval op geldtransportbedrijf Brink’ s in Best. Dat vindt voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP, die daarover op korte termijn een gesprek wil met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).

,,We zien deze vormen van uitermate grof geweld in de afgelopen jaren steeds terugkeren en toenemen. Voor onze collega’s die met gevaar voor eigen leven optreden, is het van groot belang de juiste middelen te kunnen gebruiken”, zegt de voorzitter vrijdag.

Hij wil met de minister nieuwe maatregelen bespreken. Van de Kamp pleitte al voor de inzet van drones tegen overvallers.

,,Maar alleen met de inzet van drones, red je het niet”, lichtte een woordvoerster toe. Welke maatregelen de bond verder in gedachten heeft, wil ze niet kwijt. ,,We willen op voorhand niet inhoudelijk gaan praten wat de mogelijkheden zijn. Daders vertellen van tevoren ook niet welke middelen ze inzetten.”

De overval in Best vond woensdagavond plaats. De overvallers gebruikten onder meer explosieven om het gelddepot binnen te komen. Vervolgens gingen ze er met onbekende buit vandoor. Agenten die uitkeken naar verdachte wagens, probeerden een auto te controleren maar dat mislukte. Ze werden vanuit het voertuig met een automatisch wapen beschoten. De agenten raakten niet gewond, maar hun voertuig werd meerdere keren geraakt. Het is overigens onduidelijk of de overvallers in de auto zaten.

 

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.