Bedrijven uit de pas bij gezond werken

1

Bij veel organisaties leeft de ambitie om meer te doen aan de motivatie, vitaliteit en inzetbaarheid van werknemers, maar arbo-professionals bij die organisaties merken dat tegelijkertijd de investeringen in gezondheidsbeleid afnemen. Daardoor lopen bedrijven zich voor de voeten bij gezond werken.

Dat is de conclusie van de Nederlandse Academie voor Arbeidswetenschappen (NAAW) naar aanleiding van een eigen onderzoek onder arbodeskundigen. Hieruit komt naar voren dat bij 37 procent van de bedrijven de kwaliteit van het werk daalt, terwijl 60 procent juist verbetering wenst.

Dit wordt echter ondermijnd door een tekort aan eigen kennis, onvoldoende instrumentarium en onvoldoende samenwerking. Volgens de NAAW is het nodig dat bedrijven zich vooral op het laatste richten, waarbij de omzetting van overheidsbeleid naar eigen beleid wordt ondersteund.

Meer informatie: NAAW »

Zie ook:
‘Te weinig sectoren met eigen arboregels’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. schaduwfractielid op

    Als jullie grote vissen willen vangen ga een onderzoek uitvoeren naar SW- arbo beleid.