Aspergeteelster zit opnieuw vast aan boetes

0

Aspergeteelster José Janssen uit Someren heeft opnieuw een zaak bij de Raad van State verloren, waardoor ze definitief boetes moet betalen. Deze keer omdat ze in 2010 illegaal 7 Roemenen te werk heeft gesteld.

De Raad van State heeft woensdag beslist dat de vrouw 28.000 euro en 4000 euro moet betalen.

In juni besloot de raad al dat de vrouw niet onder een boete van 92.000 euro uitkwam. Die is opgelegd voor het illegaal laten werken van 23 Roemenen in 2009.

Janssen heeft in diverse zaken in totaal ruim 1 miljoen euro aan boetes gekregen omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad. Ze kreeg ook 3 jaar cel voor uitbuiting van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten 7 dagen per week 10 tot 14 uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.

In april bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Janssen een deel van de boetes van de Arbeidsinspectie – ruim 3 ton – niet hoeft te betalen omdat ze niets meer heeft. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is hiertegen in beroep gegaan bij de Raad van State, die deze zaak op 10 september behandelt, samen met een kwestie over slechte arbeidsomstandigheden op het bedrijf van Janssen..

Volgens de Raad van State heeft Janssen het aan zichzelf te danken dat haar financiële situatie zo slecht is. Ze heeft geen geld omdat ze de afgelopen jaren voor allerlei overtredingen boetes heeft gekregen.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.