Arbeidsmisstanden bij bouw A2-tunnel

0

Poolse en Portugese werknemers die werken aan de bouw van de A2-tunnen in Maastricht hebben veel te lange werkdagen gemaakt en teveel betaald aan reis- en huisvestingskosten.

De arbeidsmigranten hebben ten onrechte maandelijks ruim 960 euro aan huisvestingskosten betaald. Ze krijgen dat geld terug. Ook werken deze mensen te lang volgens de Arbeidstijdenwet. Hun werktijden worden teruggebracht naar 40 uur per week.

Lees hier de regels uit de Arbeidstijdenwet

Dat werd vrijdag bekendgemaakt bij de presentatie van het onderzoek van de Stuurgroep A2 Maastricht naar de vermeende uitbuiting van arbeiders in het A2-tunnel-project.

Volgens de stuurgroep – bestaande uit onder meer een commissie van experts en de gemeente Maastricht – is er strikt genomen geen sprake van uitbuiting, maar gaat het om misstanden. Uitbuiting zou een te zware beschuldiging zijn.

Vakbond FNV Bouw heeft de bouwbedrijven Ballast Nedam en Strukton, die betrokken zijn bij de bouw van de A2-tunnel bij Maastricht, aansprakelijk gesteld voor het niet naleven van de cao en het uitbuiten van Poolse en Portugese werknemers.

(c) ANP 2013

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.