Arbeidsinspectie gaat strenger optreden

1

De Arbeidsinspectie gaat werkgevers en werknemers in bepaalde sectoren dichter op de huid zitten voor betere arbeidsomstandigheden.

De inspectiedienst waarschuwt dat hij harder gaat optreden bij overtreding van regels voor veilig werken, zoals door asbestverwijderaars die werken zonder de juiste papieren en hun personeel in gevaar brengen om maar goedkoper te kunnen werken.

Hogere boetes
Plaatsvervangend directeur arbeidsomstandigheden van de dienst, Dick Wallenburg, schetst de contouren van het strengere beleid van minister Henk Kamp (Sociale Zaken), waarbij hogere boetes kunnen worden opgelegd en bedrijven sneller kunnen worden stilgelegd. ,,We zullen zeker harder optreden als het normbesef te ver is weggezakt”, aldus de directeur. Hij wijst op de asbestverwijderaars die niet alleen frauderen met de regels voor het werken met de gevaarlijke stof, maar ook oneerlijk concurreren met bedrijven die hun personeel wel goed beschermen.

Werkgevers die na een waarschuwing de regels nog steeds overtreden, kunnen vanaf juli volgend jaar boetes van duizenden euro’s verwachten. Ze worden twee keer zo hoog als nu. Bij bazen die voor de tweede keer in de fout gaan, wordt de boete verdubbeld. De derde keer kunnen werkzaamheden worden stilgelegd. De Arbeidsinspectie kan dat nu alleen bij een direct gevaar voor de gezondheid, maar straks ook in situaties die op langere termijn schadelijk zijn.

Afschrikwekkende sancties
Wallenburg benadrukt dat bedrijven eerst worden gewaarschuwd en ook de tijd krijgen om alles in orde te maken. ,,We hopen ook dat de sancties zo afschrikwekkend zijn, dat we ze nooit hoeven op te leggen.” Een stillegging kan immers de ondergang van een onderneming zijn. ,,Maar als iemand bewust fraudeert, weegt dat minder zwaar.” Stillegging is overigens niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om zorginstellingen. De Arbeidsinspectie kan dan ook kiezen voor een dwangsom bij organisaties die bij herhaling in de fout gaan. ,,En we blijven controleren totdat we denken dat het in orde is.”

Cultuur op de werkvloer
Volgens de directeur werken de meeste brancheorganisaties wel mee aan goede arbeidsomstandigheden. ,,Maar het is soms lastig de cultuur op de werkvloer te veranderen”, stelt hij. In de bouw en de gezondheidszorg wordt op sectorniveau bijvoorbeeld veel gedaan, maar blijft er veel mis. ,,Dat is vooral zo in de bouw. Maar ook in de zorg wordt toch vaak gedacht: die patiënt tillen we even met zijn tweeën in plaats van dat de tillift erbij wordt gehaald.”

De inspectiedienst gaat medewerkers ook meer op hun verantwoordelijkheden wijzen. Bij het werken met heftrucks gebeuren bijvoorbeeld veel ongelukken door onvoorzichtig gedrag. ,,Als de werkgever een waarschuwing krijgt, waarschuwen we ook de heftruckchauffeurs dat ze een boete kunnen krijgen.” De boete is wel veel lager dan voor de baas: 100 of 200 euro. ,,Werknemers hebben in de kern natuurlijk een afhankelijke positie. Zij maken keuzes onder druk van bijvoorbeeld de tijd die ze krijgen, maar zij hebben ook zelf de verantwoordelijkheid om aan de bel trekken.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Paul Petrovics op

    Klinkt allemaal weer heel mooi. Maar de praktijk is weerbarstig! Helaas zal deze aanscherping malafide bedrijven niet weerhouden om hun (ingeleende) werknemers in ongezonde en gevaarlijke omstandigheden te laten werken. Deze zijn vaak niet of slecht voorgelicht en kunnen/durven niet aan de bel te trekken.
    Meer verwacht ik van strafrechtelijke vervolging van de werkgevers en een verbod om opnieuw een bedrijf te beginnen en daarnaast enorme schadeloosstellingen aan de werknemers.