Aldi moet arbobeleid verbeteren

0

Supermarktketen Aldi moet de arbeidsomstandigheden van zijn personeel gaan verbeteren. Uit een brief van de Inspectie SZW aan Aldi, in het bezit van CNV Dienstenbond, blijkt dat de supermarkt de Arbowetgeving op verschillende punten overtreedt.

Volgens de inspectie heeft Aldi niet goed geïnventariseerd aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen het personeel wordt blootgesteld. Ook heeft de supermarkt onvoldoende maatregelen getroffen om te hoge fysieke belasting van medewerkers te voorkomen.

Stevig plan
‘Het inspectieonderzoek toont keihard aan dat de problemen bij Aldi breed aanwezig zijn’, zei CNV-bestuurder Ben Hoogendam. ‘Nu kan Aldi zich niet langer verschuilen achter incidenten of lokale managers. De Aldi-top moet met een stevig plan komen dat de problemen structureel oplost.’

Kamervragen
CDA-Kamerlid Pieter Heerma heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Als de berichten kloppen, wil hij er een oordeel over van Asscher. Heerma wil dat er een plan van aanpak komt dat moet leiden tot betere arbeidsomstandigheden bij Aldi en roept de minister op daar werk van te maken.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.