Agressie treft gevangenispersoneel

0

Gevangenispersoneel wordt nog te vaak onvoldoende beschermd tegen agressie en werkdruk.

Tot die slotsom komt de Arbeidsinspectie dinsdag na een gerichte controle bij 54 locaties van 39 justitiële inrichtingen waar werd vermoed dat zaken niet in orde waren. In bijna 80 procent van de gevallen bleek dat ook zo te zijn.

De inspectiedienst, die vanaf januari Inspectie SZW heet, stelt dat de uitkomsten van het onderzoek niet voor alle gevangenissen gelden, omdat er gerichte, grootschalige controles zijn uitgevoerd. Inspecteurs bezochten 54 locaties van 39 instellingen terwijl er in totaal 44 justitiële inrichtingen met circa 80 locaties zijn. Maar van het verbeterplan waarmee de branche kwam nadat de Arbeidsinspectie in 2008 al de alarmbel had geluid, is volgens de inspectiedienst in de praktijk nog niet genoeg te merken. Oppositiepartij PvdA eist maatregelen van verantwoordelijk staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie).

De Arbeidsinspectie noemt het ,,een feit dat agressie en geweld door gedetineerden en bezoekers veel voorkomen in gevangenissen”. Daarbij is er ook ongewenst gedrag tussen collega’s onderling, als intimidatie en discriminatie.

Uit onderzoek van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bleek onlangs dat deze ongewenste omgangsvormen onder personeel afnamen. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is de werkdruk sinds 2008 aantoonbaar gedaald en zit de DJI op hetzelfde niveau als andere publieke sectoren. Het ministerie neemt de aanbevelingen van de Arbeidsinspectie serieus en zegt ernaar te blijven streven de werkdruk en agressie verder terug te dringen.

Bert Koops, voorzitter van de groepsondernemingsraad van het gevangeniswezen, vindt het moeilijk een algemeen beeld te geven. Op veel plaatsen gaat het goed, maar op sommige plekken zijn volgens hem maatregelen nodig. Hij benadrukt dat een recent onderzoek onder 7000 werknemers nog een positief beeld gaf over zaken als werkdruk. ,,Er is een hoge werkdruk, maar wat de een zwaar vindt, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Ook andere omstandigheden kunnen een rol spelen.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.