Agressie Diagnosemodel vult aan op RI&E

0

De risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) gaat vaak niet in op agressie in organisaties. Aanvullend op het RI&E heeft expertisecentrum Veilige Publieke Taak (VPT) daarom het Agressie Diagnosemodel ontwikkeld. Tijdens het Landelijk Arbo Congres wordt het model toegelicht.

Veel organisaties hebben te maken met verbaal geweld, ongewenst gedrag of agressief gedrag. Sommige organisaties gebruiken een aangepaste versie van de RI&E waarin het onderdeel agressie en geweld meer is uitgewerkt. De meeste organisaties hebben echter een RI&E die daar niet in voorziet. Expertisecentrum Veilige Publieke Taak (VPT) heeft daarom ter aanvulling op het RI&E het Agressie Diagnosemodel ontwikkeld. Het model helpt om de risico’s van agressie en geweld in de organisatie in kaart te brengen.

Veiligheid verbeteren

Jeanne van Grunsven, adviseur sociale veiligheid bij VPT, laat in een van de workshops tijdens het Landelijk Arbo Congres zien hoe het Agressie Diagnosemodel werkt. Door het model stap voor stap in te vullen, ontstaat een helder beeld op welke plaatsen en met welke maatregelen het nodig is om de veiligheid te verbeteren.

Andere sprekers tijdens het Landelijk Arbo Congres zijn onder andere Jan Harmen Kwantes (Arbo-adviseur TNO), Harry van de Kraats (algemeen directeur AWVN) en Annet de Lange (lector aan de Hogeschool van Arnhem).

Het Landelijk Arbo Congres vindt plaats op maandag 27 oktober 2014 in Den Bosch. Meer informatie >

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.