AFM legt boete op aan Pensioenplanner

0

De AFM heeft een boete van 130.000 euro opgelegd aan Pensioenplanner omdat de pensioenadviseur te weinig vakbekwaam personeel in dienst had.

De financiële waakhond heeft dat maandag laten weten.

Volgens de wet moet een financiële dienstverlener ervoor zorgen dat medewerkers die zich rechtstreeks bezighouden met consumenten vakbekwaam zijn. Bij Pensioenplanner beschikten in de periode tussen 1 maart 2010 en 28 maart 2011 maar twee personen over de relevante diploma’s, terwijl er toen zo’n 100 personen bij het bedrijf zich bezighielden met financiële dienstverlening. Uit onderzoek is niet gebleken dat de twee vakbekwame personen ook bemoeienis hadden met de adviezen die door andere medewerkers werden verstrekt, aldus de AFM.

Pensioenplanner is op 31 januari van dit jaar failliet verklaard. De boete is opgelegd omdat de overtredingen dateren uit de periode toen het bedrijf nog actief was. Voorafgaande aan het faillissement waren er signalen dat de Pensioenplanner er malafide verkoopmethoden op nahield. Klanten zouden onder meer onnodige verzekeringen opgedrongen hebben gekregen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.