5 procent van de werknemers is verslaafd

0

Een op de twintig werknemers heeft last van een verslaving, zo blijkt uit statistieken van het Ministerie van VWS. Wie ziekteverzuim op het werk wil terugdringen doet er goed aan zich hiervan bewust te zijn.

Tien miljoen Nederlanders gebruiken alcohol. Van hen is 810 duizend alcoholverslaafd, wat kort door de bocht betekent dat men wel wil stoppen of minderen met drinken maar het niet kan. Toch blijft werkend Nederland bedrijfsborrels organiseren en is het flesje wijn niet weg te denken als relatiegeschenk.

Prima functioneren

De wereld van verslavingen houdt niet op bij de kantoordeur. Geen huiseigenaar, autorijder of rashondenbezitter wil zichzelf vergelijken met de alcoholist op straat of de junkie bij de methadonbus, maar één op de twintig werknemers heeft last van een verslaving aan alcohol, drugs, gokken, seks of gamen. De kans is groot dat je als werkgever een aantal verslaafden in dienst hebt. Is dit erg? Dat ligt eraan. Veel verslaafden functioneren jarenlang prima op hun werk. Zij laten echter wel een hoger ziekteverzuim zien en hun afhankelijkheid kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks naar schatting zo n een miljard euro aan productieverlies. Daarnaast heeft verslaving vaak een hoop persoonlijke ellende in haar kielzog, zoals schulden, agressie en relatieproblemen.

Bekijk ook de feiten en cijfers rond verslaving op het werk.

Fles in de la

Hoe kom je erachter of deze problematiek speelt bij jou op het op werk? Jan Annard van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: Verslaving leeft in de taboesfeer en niet iedereen die gebruikt, is disfunctioneel. Die combinatie maakt het heel lastig een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt. Werkgevers merken het vaak pas wanneer daar directe aanleiding toe is: de bekende fles in de la van het bureau, bijvoorbeeld. Maar er zijn andere, subtielere signalen zoals een hoger ziekteverzuim dan gemiddeld of frequente afwezigheid direct na het weekend. Ook vele kleine ongelukjes kunnen een indicatie zijn van grotere problemen, evenals een afname van productiviteit en scherpe gedragsveranderingen. Het functioneringsgesprek is een goed startpunt om dit aan de orde te brengen en eens te informeren naar hoe iemand privé functioneert of een gesprek te adviseren met de bedrijfsarts.

Hulp willen

Annard: Degene die altijd dronken is op een receptie hoeft niet direct een alcoholist te zijn, maar het is misschien wel iemand om een keer een gesprek mee te hebben. Het lastige is dat een probleemgebruiker of verslaafde zelf moet onderkennen dat hij een probleem heeft voor hulp effectief kan zijn. Het heeft geen zin hulp te bieden wanneer iemand die niet wil. Wat werkgevers wel kunnen doen is hun medewerkers bewust maken van verslavingsproblematiek en aangeven dat zij weten waar hulp te vinden is.

Hulp online

Carmen Verdoold is inkoper Geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg bij Achmea. De huisarts verwijst door naar de juiste professionele zorg, dat zien wij natuurlijk het liefst. Maar voordat iemand die stap kan of durft te nemen, kan hij online al veel hulp en informatie vinden. Zilveren Kruis is met vier GGZ-instellingen Stichting mirro gestart, die onder andere preventiewebsites ontwikkelt met specifieke thema s op het gebied van mentale gezondheid. Met deze websites streeft mirro ernaar handvatten aan te reiken zodat mensen op eigen initiatief en zelfstandig met hun psychische klachten aan de slag kunnen.

Het is niet normaal

Annard adviseert bedrijven hun gezondheidsbeleid nog eens onder de loep te nemen. Waarom is het eigenlijk normaal dat wij in Nederland overal alcohol bij schenken? Hoeveel medewerkers stappen doodleuk in de auto na de bedrijfsborrel? Wees eens wat terughoudender met gebeurtenissen met alcohol. In de hulpverlening spreekt men van een denormaliseringsproces voor verslavende middelen. Voor tabak werkt dit al: de roker is inmiddels een paria geworden. Nu de zware drinker nog.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.