200.000 Nederlanders werken uur minder dankzij ingang zomertijd

1

Door de ingang van de zomertijd werken zo’n 200.000 Nederlanders een uur minder. Het gaat om medewerkers die in de nacht van zaterdag op zondag aan het werk zijn. In totaal scheelt dit bedrijven ongeveer 3,4 miljoen euro bij een gemiddeld uurloon van 17 euro, blijkt uit onderzoek van Paralax Planning Solutions.

De meeste nachtdiensten worden in de vervoerssector, zorg, industrie en horeca gedraaid. Naast dat het voor bedrijven een uur aan salaris scheelt, gaat ook gepaard met een uurtje minder omzet; zo kunnen cafés een uur minder lang open zijn, waardoor er ook minder inkomsten zijn.

Over personeelsplanning hoeven we ons geen zorgen te maken volgens Rob Buikema, directeur van Paralax. ‘Systemen passen zich hier automatisch op aan, wat in de praktijk inhoudt dat nachtwerkers tijdens de overgang naar de zomertijd gewoon een uurtje minder worden ingeroosterd. In oktober, als de klok een uur terug wordt gezet in de overgang naar de wintertijd, draaien medewerkers in ploegendiensten juist weer een uurtje extra.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Theo van Barlingen op

    Heeft Paralax niks beters te doen ? Of komen ze eind oktober weer met een artikel dan 200.000 Nederlanders een uur meer werken als de wintertijd weer in gaat en dat het bedrijven 3,4 miljoen extra kost ?
    Beetje open deur toch ?