Zorgpersoneel wil geen eenmalig extraatje

3

Werknemers in de zorg willen geen eenmalig extraatje van 1 procent, maar een goede cao. Dat blijkt uit een enquête die Abvakabo FNV heeft gehouden onder bijna 2400 werknemers.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het personeel in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg zitten al sinds het voorjaar muurvast. Werkgeverskoepels Actiz en BTN riepen daarom vorige maand hun leden op het personeel eenmalig 1 procent extra loon uit te betalen.

58 procent van de ondervraagden vindt dat een slecht idee. Afspraken moeten met de bonden worden gemaakt, vinden zij. Ruim een derde vindt het bovendien veel te weinig.

Enkele tientallen werknemers brengen dit standpunt woensdagmiddag in Nieuwegein over aan de ledenvergadering van Actiz, die dan het voorstel bespreekt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Belachelijk om ons aftepoeieren met 1% loonsverhoging.Hoe komt het dat werkgevers werknemers in de zorg geen fatsoenlijke inkomen gunnen. Ze willen allemaal de marktwerking en dat we een goede kwaliteit zorg neerzetten.Ze
    willen een kwaliteits certificaat ed. om meer geld te genereren. “voor wat hoort wat”, en fooien zijn niet nodig!

  2. Ik ben er mee eens dat de zorg ondergewaardeerd wordt, maar ligt dat aan de werkgever? Als de organisaties meer geld zouden krijgen voor het leveren van zorg kunnen zij ook betere kwaliteit leveren en medewerkers meer voor hun werk ‘belonen’.

  3. @Hennies, Werk je al langer in de zorg? Ik heb je namelijk niet horen klagen toen onze lonen in de zorg in de afgelopen jaren met 10% omhoog gingen. Loonsverhoging, eenmalige en structurele eju… een behoorlijke inhaalslag waardoor je in de zorg echt niet gek verdient. En het is toch normaal dat je goed werk aflevert? Of lever jij alleen beter werk als je meer geld krijgt? Wanneer is voor jou genoeg?