Zakelijke ritten bijhouden met handige app

2

Het wordt werknemers steeds makkelijker gemaakt een gedegen administratie van hun zakelijke ritten bij te houden. Onlangs is een website met smartphone-applicatie gelanceerd, waarmee zakelijke rijders hun kilometers voor de baas zeer eenvoudig kunnen bijhouden.

De website www.zakelijkrijden.nl biedt een compleet pakket dat de ondernemer en zakelijke rijder veel werk uit handen neemt. Rijders met een smartphone hoeven voor registratie alleen bij vertrek en aankomst het programma te activeren. De koppeling met Google Maps zorgt voor directe invoering van de route.

GPS-kastjes overbodig
De koppeling met Google Maps en de smartphone-applicatie zorgen voor minder handelingen bij het registreren van routes met eventuele omwegen. De markering van privé- of zakelijke ritten gaan simpel via het zetten van een vinkje. De website maakt het omslachtige handmatig bijhouden van kilometers en het inbouwen van dure GPS-kastjes overbodig.

Privékilometers
Het programma biedt de mogelijkheid om aan te geven of het een gecombineerde zakelijke en privérit betreft, waardoor er geen dubbele kilometers worden gerekend. Het waarschuwt ook als de grens van 500 privékilometers in zicht komt. Routes zijn op een persoonlijke pagina altijd achteraf te corrigeren en als back-up beschikbaar. Rapportages van de gereden kilometers kunnen elk gewenst moment worden uitgedraaid en voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Maand gratis uitproberen
Geïnteresseerden kunnen een maand lang, zonder verplichtingen, gratis gebruikmaken van de dienst. Wie het bevalt, kan een abonnement nemen voor 3 euro per maand (excl. BTW). Opzeggen kan per maand. De smartphone-applicatie ‘Zakelijk Rijden’ is te verkrijgen in de iPhone App Store. Een app voor smartphones met besturingssysteem Android volgt eind mei 2011, daarna is de BlackBerry aan de beurt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Klinkt goed :). Voor Android zijn inmiddels al andere apps beschikbaar, waaronder Copernicus.

    Met Copernicus kun je ritten met behulp van GPS bijhouden door op start en stop te drukken. Hij houdt dan je start- en stopadres bij, maar meet ook hoever je rijdt.
    Je ritten worden ook naar de website gestuurd, waar je ze vervolgens kunt bekijken en downloaden.

    Superrielekst, en erg nauwkeurig :).

  2. Laura van Luipen op

    Contracten die zijn aangegaan voor de duur van een project tellen mee in de ketenregeling. De medewerkers die al aan het einde van de keten zitten, kan je dus niet (althans, niet meer op flexibele basis) tot het einde van het project laten doorwerken. Je zal afscheid moeten nemen of de keten moeten onderbreken voor minstens 6 maanden plus 1 dag. Voor de medewerkers die net een jaarcontract zijn aangegaan is er wel een mogelijkheid om langer te blijven. Na afloop van het jaarcontract kan je nog een keer een contract sluiten voor een iets kortere periode dan 1 jaar. Je kan ook de looptijd van het jaarcontract in overleg met de werknemer wijzigen in een looptijd voor de duur van het project. Dit is echter wel een risico, omdat de medewerker na afloop van het contract mogelijk aanspraak maakt op een vast contract en de rechter de wijziging in de looptijd kan aanmerken als een 2e contract in de keten. Wil je dat risico niet lopen, dan is het dus verstandig om na afloop van het jaarcontract (vergeet niet aan te zeggen!) een 2e contract aan te bieden voor een periode korter dan 1 jaar.