Wordt werken vanuit huis de norm?

1

Thuiswerken wint (nog steeds) aan populariteit en wordt door managers steeds meer geaccepteerd.

Dit blijkt uit een onderzoek van Skype, de online telecommunicatiedienst die gratis (beeld)bellen via internet mogelijk maakt.

Waar ‘vroeger’ alleen bloggers en medewerkers van technologiebedrijven thuis werkten, dringt het nu door tot alle sectoren en bedrijfslagen. Ook senior managers werken nu in hun ‘pyjama’.

Natuurlijk wordt deze ontwikkeling gestimuleerd door de steeds verdergaande online mogelijkheden. Via Skype bellen, zodat je elkaar (toch) kunt zien, en de opkomst van online netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden maken het mogelijk om vanuit huis te werken. De snelle internetverbinding die daarvoor nodig is, is tegenwoordig in vrijwel ieder huishouden beschikbaar. Tools worden ook steeds makkelijker in gebruik en zijn daarom door iedereen te gebruiken.

Het Skype-onderzoek is weliswaar in de Verenigde Staten uitgevoerd, maar is natuurlijk ook voor Nederland interessant. Zo geeft 62% van de ondervraagde organisaties aan dat ze thuiswerken toestaan. 

Medewerkers die bij organisaties werken die thuiswerken toestaan vinden deze ‘arbeidsvoorwaarde’ belangrijk voor hun tevredenheid. Managers zijn tevens enthousiast. Van hen geeft 75% aan dat thuiswerken steeds meer geaccepteerd raakt. Sterker nog, 56% geeft aan dat thuiswerkers productiever zijn.  

Het artikel, inclusief meer toelichtende afbeeldingen, is te vinden op Mashable.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie