Wettelijke kaders voor flexibel werken

0

GroenLinks en het CDA willen dat Nederlandse werknemers zelf voor flexibele werktijden of thuiswerk kunnen kiezen.

Daarom hebben zij een voorstel voor een initiatiefwet ingediend. Werkgevers zien de plannen niet zitten. Zowel MKB Nederland, VNO-NCW als de AWVN hebben laten weten dat hier ‘niemand op zit te wachten’. Zij vinden dat afspraken voor flexibel werken tussen werkgevers en werknemers gemaakt worden, in cao’s, en dat wettelijke kaders hiervoor niet nodig zijn. ‘Men zit echt niet te wachten op dit soort symboolwetgeving,’ aldus de AWVN in een persbericht.

Oppositiepartij GroenLinks en coalitiepartij CDA trekken samen op om ervoor te zorgen dat werknemers arbeid en zorg meer in balans kunnen brengen, zo meldt de website van GroenLinks. De Kamerleden Ineke van Gent (GroenLinks) en Eddy van Hijum (CDA) stellen in hun initiatiefwet voor om de Wet Aanpassing Arbeidsduur om te vormen tot een Wet Flexibel Werken. Werknemers krijgen het recht hun werkgever te verzoeken om een wijziging in arbeidsuren, tijden en werkplek.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.