Wetsvoorstel aanpassing vakantiewetgeving ingediend

0

Het wetsvoorstel van Minister Donner van Sociale Zaken en Hirsch Ballin van Justitie, waardoor werknemers die langdurig ziek zijn straks recht krijgen op hetzelfde aantal vakantiedagen als niet-zieke werknemers, is vorige week ingediend bij de Tweede Kamer.

Nu bouwen langdurig zieke werknemers in Nederland minder vakantiedagen op. De wijziging is het gevolg van uitspraken van het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen.

Het wetsvoorstel regelt daarnaast dat werknemers hun wettelijke vakantiedagen (20 dagen bij een fulltime baan) binnen anderhalf jaar moeten opnemen. Vakantie te lang uitstellen kan de veiligheid en gezondheid in gevaar brengen. Extra vakantiedagen vallen buiten de nieuwe regeling. De vervaltermijn geldt niet voor werknemers die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest vakantie op te nemen. Werkgever(s) en werknemer(s) kunnen in onderling overleg besluiten de termijn te verlengen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.