‘Werknemersbedrijf’ dicht kloof tussen vast en flex

0

De patstelling tussen werkgevers, vakbonden en politieke partijen over vast en flexwerk moet en kan worden doorbroken. Dat stelt althans Please Payroll, dat eind deze maand een whitepaper uitbrengt waarin het werknemersbedrijf als oplossing wordt aangedragen.

Met name kleine ondernemers willen hun medewerkers steeds minder vaak een vast contract bieden. Zij willen zo flexibel mogelijk zijn om in te kunnen spelen op marktontwikkelingen. Aan de andere kant zoeken, vooral lager opgeleide, werknemers juist naar baanzekerheid in de vorm van een vast contract.

Vakbonden concentreren zich in de discussie vooral op de rechtsbescherming van werknemers en nemen een hard standpunt in met betrekking tot flexibel werken. Hun standpunten staan haaks op die van de werkgever.

‘De tegengestelde wensen en behoeften van bedrijven en hun personeel leiden tot steeds grotere spanningen en een patstelling in de dialoog tussen de sociale partners’ voorziet Jan Franken, directeur van Please Payroll. ‘Er moet op korte termijn echt iets veranderen om te komen tot een oplossing voor dit urgente probleem.’
Bron: Please Payroll

Lees ook:
Investeer in flexkrachten als kostenbesparing
Minimumloon voor flexwerkers

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.