Werknemer wil werktijden afstemmen op priveleven

0

Veel Nederlanders vinden dat ze het vaak te druk hebben. Zes op de tien vrouwen en de helft van de mannen heeft meerdere malen per week of per maand het gevoel het te druk te hebben.

Dit staat in een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat donderdag is gepubliceerd.

Doordat vrouwen steeds meer betaald werk zijn gaan doen, zijn er ook steeds meer tweeverdieners en meer alleenstaande werkenden. De openingstijden van allerlei voorzieningen, waaronder de kinderopvang en de scholen, vallen veelal samen met hun werktijden. In het rapport wordt beschreven welke problemen dat oplevert voor de hardwerkende Nederlander en hoe die dat probeert op te lossen.

De helft van de Nederlanders denkt dat de balans tussen werk en privé zal verbeteren als meer voorzieningen buiten werktijd open zijn, of als ze makkelijker vrij kunnen nemen. Ook is er een sterke wens om de werktijden meer af te stemmen op het privéleven. Tegelijkertijd wil de helft de arbeidsduur niet veranderen. Slechts 7 procent wil meer uren werken als scholen en kinderopvang open zijn van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.