Werknemer krijgt vakantiegeld liefst in een keer uitbetaald

1

De meeste Nederlanders krijgen hun vakantiegeld het liefst één keer per jaar uitbetaald.

Dat blijkt uit de Vakantiegeld-enquête 2016 van het Nibud. De meeste Nederlanders krijgen het vakantiegeld in een keer uitbetaald in mei of juni. 13% krijgt iedere maand een deel vakantiegeld betaald, maar deze groep  zou dat liever anders willen. De helft van hen wil het liever eens per jaar, 17% zou het liever per kwartaal krijgen.

Hoeveelheid vakantiegeld

De hoeveelheid vakantiegeld is niet altijd wat men verwacht had. 33 procent gaf aan dat het minder was dan verwacht. Voor 29 procent was het vakantiegeld hoger dan verwacht. 38 procent heeft ontvangen wat ze verwacht hadden. Ouderen zeggen vaker dan jongeren dat het minder is dan verwacht. En mensen met een hoog inkomen zeggen vaker dan mensen met een lager inkomen dat het meer was dan verwacht.

Zzp’ers

Het Nibud meldt dat 2 op de 5 zzp’ers geld reserveren voor hun vakantie. 1 op de 5 legt iedere maand geld opzij voor de vakantie. Zzp’ers wachten langer met het boeken van hun vakantie dan niet-zzp’ers. Meer dan de helft van de zzp’ers spaart niet voor vakantie, omdat zij voldoende geld hebben of tegen die tijd wel kijken of er genoeg geld over is.

Lees meer over:

Over Auteur

1 reactie

  1. ed Georges op

    bij ons wordt het vakantiegeld 2 keer per jaar uit betaald , een helft in Juni en een helft in December..