Werkgevers willen voorrang voor flexibel loon

3

Werkgeversvereniging AWVN zet bij de cao-onderhandelingen voor 2012 in op flexibel loon.

Werkgevers en werknemers moeten inspelen op snel verslechterende economische omstandigheden, aldus de AWVN. Dat kan door flexibele loonafspraken.

Te denken valt aan winstdeling en loonaanpassingen die afhankelijk zijn van de economische ontwikkelingen, aldus de AWVN, die werkgevers adviseert over hun arbeidsvoorwaardenbeleid en betrokken is bij de onderhandelingen over circa 500 cao’s.

,,Door flexibele loonafspraken kunnen werkgevers sneller reageren op bedrijfseconomische schommelingen", aldus de AWVN. Ook pleit de vereniging voor het afschaffen of beperken van afspraken die oudere werknemers ontzien, zoals extra vrije dagen voor ouderen. Datzelfde geldt voor het aantal vakantiedagen dat boven het in de wet vastgelegde minimum ligt.

De waarde van die vrije dagen kan dan voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld loonsverhoging.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Tja dat zouden ze wel willen wij als werknemers willen denk ik dan ook flexibele lasten want tja als het loon de ene keer dit is en de andere keer dat wie weet dan hoe de werknemer dan alles kan betalen. En ja het loon zal denk ik heel snel dalen in crissis tijd maar in tijd van welvaart denk ik zal het niet echt meer stijgen want ook dat zullen ze wel in eigen zak willen steken.

  2. Henk v Blitterswijk op

    Flexibele loonafspraken? Hahaha…!!Hoe flexibel moeten de werknemers dan zijn? Per week of per maand? “Het gaat deze maand wat minder goed mensen, dus volgende maand beuren jullie ? 200 minder in je loonzakje”…
    Zijn energiemaatschappijen en hypotheekbanken dan ook ineens flexibel? …een lachertje van de eerste orde!! Blijven dromen AWVN, voor?l blijven dromen….!!

  3. A van der Loo op

    Deze reacties vindt ik nogal kort door de bocht! Volgens mij geeft de AWVN juist aan dat werkgevers zich flexibeler moeten opstellen en niet werknemers. Het gaat erom dat de inflatie harder gaat dan de loonstijgingen en dat de werkgever hierop moet inspelen door flexibele loonafspraken te maken. In een aantal CAO’s staan bijvoorbeeld een behoorlijk aantal vakantiedagen opgenomen als arbeidsvoorwaarden. Een deel van deze vakantiedagen (het gaat hier dan om bovenwettelijke dagen uiteraard) zouden er in deze crisistijd omgezet kunnen worden in geld, waar wij medewerkers meer aan hebben, omdat we meer moeten betalen voor onze eerste levensbehoefte. Ik vindt het goed dat de AWVN hier oog voor heeft en ben blij dat ze hiervoor willen bemiddelen!