Werken in Utrecht loont het meest

0

Wil je goed verdienen? Dan moet je in de provincie Utrecht gaan werken. Daar verdienen mensen het meest.

Dat is de conclusie uit het Nationaal Salaris Onderzoek dat  Intermediair samen met Nyenrode Business Universiteit uitvoerde onder 109.000 Nederlanders.

Lennard Hoogenraad van Intermediair: “Technisch geschoolde mensen worden steeds schaarser. Wie een goed salaris wil verdienen, doet er goed aan om techniek te gaan studeren. Maar ook de studies economie en informatica bieden uitzicht op bovengemiddeld salaris.”

Gemiddeld jaarsalaris

Het gemiddelde bruto jaarsalaris in de provincie Utrecht is €39.146.
Werknemers met een technische studie worden het best betaald. Zij verdienen gemiddeld €51.191 bruto per jaar.

Salarisverschillen man-vrouw
Tussen mannen en vrouwen zijn nog steeds grote salarisverschillen: mannen met een universitaire opleiding verdienen gemiddeld 28% meer dan vrouwen met hetzelfde opleidingsniveau. Gemiddeld verdienen mannen 25% meer dan vrouwen. Ook op functieniveau zijn duidelijke verschillen zichtbaar. Alleen in administratieve en secretariële functies verdienen vrouwen meer dan mannen.

Overzicht salarissen
Bekijk het overzicht van het gemiddelde bruto jaarsalaris in iedere provincie. Je ziet ook meteen met welke HBO en WO studie je het best verdient.

Verdien ik wel genoeg?
Naar aanleiding van het Nationaal Salaris Onderzoek heeft Intermediair het Salariskompas ontwikkeld. Hiermee zie je of je salaris en dat van je medewerkers marktconform is.

Lees ook: ‘We accepteren oneerlijk salaris niet‘ en ‘Werken medewerkers harder als ze meer betaald krijgen?

Bron: Intermediair

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.