Welke innovatieve arbeidsvoorwaarden bieden bedrijven?

2

In een Infographic worden de arbeidsvoorwaarden van negen vooruitstrevende bedrijven getoond en geïllustreerd.

Uiteraard ontbreekt Google niet in dit rijtje. Honden zijn er op kantoor toegestaan. Er zijn wasmachines op kantoor en er is een mogelijkheid je te laten masseren.

Bij SC Johnson kun je gebruik maken van een conciërge. Deze verwisselt de olie van je auto, haalt je kleding op bij de stomerij en bezorgt je boodschappen.

Bij Netflix is er geen vakantiebeleid. Iedere medewerker mag zoveel vakantiedagen opnemen als hij of zij wil, zolang ze hun werk maar afkrijgen. Door het ontbreken van een kledingrichtlijn is ook het op werk verschijnen in vakantiekleding geen enkel probleem.

Bij softwarebedrijf SAS kun je je auto laten wassen, een gezichtsbehandeling krijgen en worden zomerkampen voor de kinderen georganiseerd.

De Infographic eindigt met een vergelijking tussen welke arbeidsvoorwaarden medewerkers wensen en wat de werkgever denkt dat medewerkers wensen. Daar blijkt een discrepantie in te zitten. Een werkgever denkt dat medewerkers primair door geld gedreven worden, terwijl medewerkers behoefte hebben aan aandacht en erkenning.

 

Bekijk de Infographic met de voorbeelden van arbeidsvoorwaarden van negen werkgevers op de site van Mindflash.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Karen van Leeuwen, P&O enzo op

    Geen slecht idee; als je het op de werkvloer regelt, valt het (wellicht) niet onder de werkkostenregeling!