Weinig mensen vinden dat werkgever bij hem past

1

Slechts 16 procent van de mensen vindt dat het bedrijf waarvoor hij werkt bij hem past en aansluit bij zijn levensstijl.

Dit blijkt uit een onderzoek dat werkomgevingspecialist Steelcase uitvoerde in tien verschillende landen. Dit percentage is deels terug te voeren op de werkomgeving die volgens de respondenten te wensen overlaat.

Geen mobiele werkomgeving
De belangrijkste reden die wordt aangevoerd voor een ontevreden gevoel over de werkplek is het gebrek aan mogelijkheden om mobiel te werken.

Gevolgen van beperkt mobiel werken
De gevoelens van ontevredenheid met betrekking tot de werkomgeving hebben te maken met het feit dat kenniswerkers weinig zeggenschap hebben als het gaat om waar en hoe ze willen werken. Veel kenniswerkers mogen niet zelf kiezen of ze op kantoor of in een andere omgeving willen werken. En als ze op kantoor werken, hebben ze vaak niet de mogelijkheid een werkplek te kiezen die aansluit bij hun gemoedstoestand en de taken die ze moeten uitvoeren. Het ongenoegen over niet optimale werkomstandigheden leidt in hoge mate tot concentratieverlies en gevoelens van stress.

Feiten over mobiel werken
Op het moment werkt ruim de helft van de kenniswerkers wereldwijd op een kantoor en nergens anders. Bijna 80 procent heeft een standaard eigen werkplek. Vooral bij de overheid wordt weinig mobiel gewerkt. In de IT-sector het meest. Nederland zit momenteel onder het gemiddelde wat betreft mobiel werken. Ongeveer een derde van de respondenten uit ons land geeft aan wel eens buiten het kantoor te werken.

Bron: Steelcase

Lees ook:
De opkomst van de mobiele medewerker
Vijf trends die de toekomst van werk bepalen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Linda Hovius op

    Dus de aanbieder van Het Nieuwe Werken vindt dat er meer organisaties moeten overstappen op mobiel werken. Ben ik de enige die dat niet verrassend vindt? P&O actueel: liever onafhankelijk onderzoek dan dit soort semi-propaganda aub!