Weer twee pensioenfondsen bekend

0

Woensdag hebben twee pensioenfondsen bekendgemaakt dat zij behoren tot het lijstje van veertien fondsen die volgend jaar mogelijk moeten gaan korten op de pensioenen.

Het gaat om het pensioenfonds van technisch dienstverlener Imtech en het fonds van maritiem dienstverlener Smit Internationale, het bedrijf dat inmiddels is overgenomen door baggeraar Boskalis.

Dit maakt dat inmiddels van twaalf fondsen bekend is dat zij binnenkort met De Nederlandsche Bank (DNB) gaan overleggen hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun financiële positie beter wordt. Vorige week maakten DNB en demissionair minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken bekend dat veertien fondsen mogelijk vanaf januari 2011 moeten gaan korten. In totaal zouden 150.000 tot 170.000 gepensioneerden te maken kunnen krijgen met een lagere uitkering.

Het pensioenfonds van de Metalelektro PME is veruit de grootste van de veertien. Verder gaat het om de SPOA, (Stichting Pensioenfonds Apothekers), het pensioenfonds voor medewerkers in het notariaat BPF, het notarieel pensioenfonds SNPF, het bedrijfstakpensioenfonds voor de verf- en drukinktindustrie, de stichting pensioenfonds GITP, het Nutreco Pensioenfonds, en de pensioenfondsen van Total en Ballast Nedam.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.