‘Week van Het Nieuwe Werken’ van start

0

Vandaag, maandag 7 november 2011, opent Minister Verhagen om 7.30 uur de Week van Het Nieuwe Werken (HNW) met een tweet.

Meteen daarna opent Lodewijk de Waal, voorzitter Platform Slim Werken Slim Reizen, het Het Nieuwe Werken Hoofdkwartier in Utrecht en wordt een onderzoeksrapport over de economische baten van HNW gepresenteerd. De Week van HNW loopt van 7 tot en met 13 november en wordt georganiseerd door een coalitie van bedrijven, vakbonden, overheid en initiatiefnemers Natuur & Milieu en Platform Slim Werken Slim Reizen. Vorige week al werden mensen op de campagne geattendeerd door radiospotjes, banners en advertenties.

De voordelen van Het Nieuwe Werken
HNW biedt veel voordelen voor werknemers, bedrijven, overheid en het milieu. Werknemers vinden een betere balans tussen werk en privé. De helft van de Nederlanders die flexibel werken is hierdoor gelukkiger geworden. HNW leidt tot meer gevoel van vrijheid (74%) en  meer tijd voor zichzelf (41%) (TNS NIPO, 2010).  HNW leidt ook tot minder auto’s in de spits, minder files en minder CO2-uitstoot. Een procent minder auto’s in de spits leidt al tot tien procent minder files (Mobiliteitsbalans I&M 2010). HNW is ook voordelig voor bedrijven. Zij zien de productiviteit en efficiency stijgen, de kosten voor kantoorruimte teruglopen en weten tevreden werknemers aan zich te binden.

Nieuwe oplossingen die de duurzame economie versterken, zijn van groot belang – zeker in tijden van economische crisis. Onderzoeksbureau PwC heeft in opdracht van Natuur & Milieu de eerste analyse gemaakt die laat zien wat de macro-economische effecten van HNW zijn voor Nederland. De presentatie van dit rapport vormt de start van de Week van Het Nieuwe Werken in het Hoofdkwartier in Utrecht.

Het programma van de week van HNW is te vinden op hetnieuwewerkendoejezelf.nl

Lees ook:
> ‘Het Nieuwe Werken lukt niet zonder Het Nieuwe Organiseren’
> Mobiliteitsbalans 2011

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.