Voorontwerp: doorwerken na 65ste al vanaf 2013 beloond

6

Minister Kamp wil doorwerken na het 65ste levensjaar al vanaf 2013 belonen met een hogere uitkering, dus nog voordat de AOW-leeftijd in 2020 van 65 naar 66 jaar gaat.

Dit schrijft de Volkskrant op basis van een voorontwerp van wetgeving. Het idee is dat voor elk jaar dat mensen langer aan de slag zijn, de AOW-uitkering met 6,5 procent wordt verhoogd. Mensen die doorwerken kunnen straks hun AOW maximaal vijf jaar later laten ingaan, aldus de ochtendkrant.

De minister werkt aan een voorontwerp om het pensioenakkoord tussen het kabinet, werkgevers en de vakbeweging uit te voeren. Kamp heeft het voorontwerp gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

6 reacties

 1. Ben Freriksen op

  Dit houdt dus in dat ik op 70 jarige leeftijd 132,5% AOW krijg. Is dit de bedoeling?

 2. Andries Bongers op

  En degenen, die al AOW hebben, maar nu nog doorwerken na hun 65ste?
  En wat is doorwerken? In loondienst?
  Eigenlijk gaat het dus niet om het doorwerken op zich, maar om het uitstellen van het recht op AOW.

 3. T. van Hemert op

  Op 27 januari 2013 hoop ik 65 te worden.In mijn contract staat dat als ik 65 wordt het cintract automatichs beeindigd. Is dat nu ook het geval of moet er een nieuw contract komen.

 4. Op zich wel een aardig gebaar, maar blijft het feit, dat het volledig voorbij gaat aan diegenen die NIET IN STAAT zijn zelfs maar tot 65 door te werken zoals chronisch zieken etc. die door de verscherpte maatregelen rondom andere uitkeringen desondanks MOETEN blijven werken voor een (t?) groot percentage om gewoon in hun levensonderhoud te kunnen blijven voorzien.
  Ik persoonlijk zou dolgraag door willen werken zo lang ik maar kan, maar zit nu al 5 jaar continu tussen ZW, WIA en WW, ben 57 jaar oud, volgens het UWV volledig afbeidsgeschikt ondanks diverse chronische ziekten, die mijn lichaam (en geest) steeds verder doen aftakelen. Leef op pijnstillers en heb desondanks constant pijnklachten. Solliciteer me een slag in de rondte, maar kan geen enkele baan vinden, waarin ik m?t het aantal uren dat ik zou kunnen maken voldoende kan verdienen om in mijn levensonderhoud te voorzien. Nog los van het feit, dat ik bij eventueel geschikte functies op grond van “afstand tot het arbeidsproces”, leeftijd en het hoge ziekteverzuim in het verleden alleen maar afwijzingen ontvang op de sollicitaties.
  Ik zou niet eens hoeven door te werken na mijn 65e, maar ik zou willen dat ik het k?n. Wat is daarvoor mijn beloning???

 5. Frits van der Pluijm op

  DOORwerken????
  Om te kunnen doorwerken moet je wel werk hebben. Vanaf 45+ is het al een probleem om aan werk te komen. De nog oudere werkzoekende is voor de meeste werkgevers “persona non grata”

 6. Uitgaande van de ontgroening en vergrijzing is het besluit van het Kabinet wel noodzakelijk. Hiermee houden we het stelsel betaalbaar. En dat geldt ook voor burgers die niet in staat om nog arbeid te verrichten na hun 65e.
  Dit laat onverlet, dat je ook moet kijken naar mensen met een beperking. Natuurlijk ben ik het eens met hetgeen hiervoor is gezegd. Het Kabinet moet oog hebben voor mensen die door omstandigheden niet kunnen werken. Of het nu gaat om mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt, onvrijwillig werkloos worden of welke andere omstandigheid dan ook.
  We moeten vertrouwen hebben in onze regering in haar keuzes om de welvaart op langere termijn voor werkenden en niet werkenden veilig te stellen.
  Anders hebben we met zijn allen de verkeerde regering gekozen.
  Hoe dan ook, er moet iets gebeuren. En die keuzes zullen recht moeten doen aan ons ALLEMAAL !