Voorbeelddocument | Aannemen relatiegeschenken

0

Een werkgever die de vinger aan de pols van zijn werknemers wil houden bij het aanvaarden van relatiegeschenken en uitnodigingen voor evenementen, lunches en golftoernooien, doet er goed aan om regels op te stellen.

Het voorbeeldreglement over het aannemen van geschenken en uitnodigingen onderaan deze pagina kan de werkgever als leidraad gebruiken.

Personeelshandboek

Dit voorbeeldreglement dient vooral te worden gezien als leidraad. Iedere onderneming is anders en wat in de ene branche gebruikelijk is, is in een andere branche buitensporig. Het reglement kan als apart reglement worden gebruikt, waarbij erop moet worden gelet dat iedere werknemer een exemplaar van het reglement heeft ontvangen (en daarvan ook bewijs voorhanden is). Het reglement kan ook onderdeel uitmaken van een personeelshandboek.

Interessant webinar

Wat kun je regelen met een personeelshandboek en hoe zorg je dat medewerkers ook echt gebonden zijn aan de inhoud? Tijdens een webinar op 24 januari 13.00 uur loopt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen  de belangrijkste bepalingen uit het personeelshandboek door. Meer informatie en aanmelden >>>

  • Een werkgever die de vinger aan de pols van zijn werknemers wil houden bij het aanvaarden van relatiegeschenken en uitnodigingen voor evenementen, lunches en golftoernooien, doet er goed aan om regels op te stellen.  Download het voorbeeldregelement hier >>>
Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Edith van Schie is auteur bij XpertHR. Daarnaast is zij adviseur op het gebied van arbeidsrecht en HR. Edith is jarenlang actief geweest als arbeidsrechtadvocaat, maar heeft de zaken ook een paar jaar van een ‘andere kant’ kunnen bekijken toen zij bij de rechtbank werkzaam was. Zij publiceert over arbeidsrecht en HR.